Toegankelijkheid

Skip to main content

Even voorstellen ... Peter en Jolanda

Fun duik in het Bronsbergenmeer

Haai allemaal.

Hier een klein verslag van een paar vrij verse vrijwilligers.

In februari dit jaar hebben Jolanda en ik op de Duik Vaker voor het eerst kennis gemaakt met de Stichting gehandicapten duiksport Fun Diving. Na een leuk gesprek en een heleboel informatie dacht ik dat ik hier best op mijn plek kon zijn als vrijwilliger om te assisteren met duik gerelateerde bezigheden en Jolanda met allerhande andere diensten.

De eerste buitenduik in Bussloo was mijn vuurdoop ? en ik moet zeggen dat wij het best naar ons zin hebben gehad en dus ook besloten om ons in het vervolg in te blijven zetten.

En dat brengt mij dan op de tweede duik in het buitenwater op 06/09/2020.

De vrijwilligers moesten om 10:00 verzamelen bij het Bronsbergenmeer, dat ligt niet in de buurt van Vlaardingen (waar Jolanda en ik vandaan komen) dus dat betekende dat we vroeg op pad moesten. Na een kleine 2 uur in de auto kwamen we op plaats van bestemming aan waar zich al een x-aantal vrijwilligers verzameld hadden, na een gezellig praatje pot zijn we begonnen met het opbouwen van de tent, het klaar zetten van de duikmaterialen etc. etc. 

Toen we hier bijna mee klaar waren kwamen de eerste deelnemers aanzetten, sommige kende wij al van de vorige keer en andere waren “nog” vreemden voor ons maar dat zou na deze dag niet meer het geval zijn.

Na een gedegen briefing en het indelen van de buddy paren begonnen we met het opbouwen van de sets, het omkleden en het omhangen dus gereed maken voor de duik

Na de buddy checks zochten we het water op.

De eerste die we tegen kwamen was Patrick met een knoepert van een onderwatercamera en fitsters. Die als alles goed gegaan is eenieder op de eeuwige plaat heeft vast weten te leggen. Onderwater waren er een aantal objecten te bekijken en ik heb samen met mijn buddy Airton ook nog wel redelijk wat vis gespot, voornamelijk baars en voorn. Na een kleine 40 minuten hebben we de duik afgebroken, ons afgemeld bij de duikleider en onze sets weer afgebouwd.

Nadat eenieder uit het water was waren de worsten, hamburgers en broodjes klaar en stond het drinken ook gereed zodat we de inwendige mens konden versterken. Na een gezellige after dive vertrokken de deelnemers weer richting huis en begonnen de vrijwilligers met opruimen en het inruimen van de aanhanger. Ik stond weer verbaasd dat het er allemaal in ging.

Al met al een geslaagde dag voor zowel de vrijwilligers als deelnemers.

Jolanda en ik gaan eerdaags eerst twee weken op vakantie en zullen in September niet bij de zwembad les aanwezig zijn maar in Oktober zullen jullie ons weer zien. Wij hebben het onwijs naar ons zin gehad en ik hoop dat jullie het ook allemaal naar jullie zin hebben gehad.

Met vriendelijke groet/Kind regards,

Peter van der Lee
Transport Manager.

FacebookInstagramYouTube

© 2005 Fun Diving
Site ontwikkeld en structuur onderhoud door maindes
Data onderhoud door Fun Diving