Geschreven door Maindes op . Geplaatst in Nieuwsbrieven.

Nieuwsbrief - februari 2020

Beste leden en vrijwilligers,

Graag presenteren wij jullie de eerste Nieuwsbrief van Fun Diving in 2020.

Een jaar dat interessant is gestart met onze bijdrage aan de Jostiband en Todi en onze vertegenwoordiging op beurzen de BOOT en de Duikvaker.
Dit heeft ons goede en positieve publiciteit opgeleverd en onze relatie met IAHD verstevigd. Ook aspirant vrijwilligers hebben zich gemeld.

Dit jaar staat er nog meer op onze agenda want wij hebben jullie nieuws te melden over het duiken op de zondagen, stand van zaken Crowdfunding, de dolfijnensafari en over een tweede buitenduik dit jaar.

Dit en meer lezen jullie in deze editie van de Nieuwsbrief. 
We maken er weer een prachtig en sportief duikjaar van!

Veel duik- en leesplezier met deze Nieuwsbrief!

Het bestuur,

Angelique Poel - Voorzitter
Marcel Nieman - Penningmeester


Extra mededeling:

Op 15 maart zullen we naar het nieuwe zwembad in Dronten gaan: zwembad Aat de Jonge-bad, Educalaan 30 A, 8251 GC Dronten. We zullen weer rond 13,.30 uur verzamelen in het restaurant van het nieuwe zwembad.


Stand van zaken

Eerst in het kort wat zakelijke onderwerpen om met jullie te delen:


Wat staat er voor 2020 op het programma?

Vanaf April gaat Fun Diving verhuizen naar Lelystad. Dit omdat we geen subsidie meer krijgen van de gemeente Dronten, en er geen clubgebouw meer is waar wij gezellig met zijn allen kunnen samen komen. Het was dan ook niet makkelijk om deze beslissing te nemen maar “gezellig samen” staat voorop bij onze stichting. Wij gaan verhuizen naar het zwembad De Koploper te Lelystad Badweg 21. In het zwembad hebben wij een ruimte tot onze beschikking waar we gezellig bij elkaar kunnen komen voor een drankje en een hapje zoals we dat gewend zijn. Ook zal er een aparte ruimte zijn om onze opleidingen te kunnen blijven geven en een ruimte voor Franka Appelman om de duikkeuringen te kunnen blijven doen.


Uitleg vernieuwde IAHD site 19 april

Marye Oijenhausen is uitgenodigd voor een uitleg betreft de vernieuwde IAHD site. Deze uitleg is voor ALLE  instructeurs!!! En natuurlijk voor iedereen die hierin geïnteresseerd is, zij zijn van harte welkom.

Marye vertelt ons hoe de site ons informeert, geeft informatie over de winkel en over de D-learning. Deze uitleg is op kort termijn wenselijk dus zal dit op zondag 19 april worden georganiseerd. Het is voor onze Fun Diving instructeurs belangrijk hierbij aanwezig te zijn. De uitleg zal circa anderhalf uur duren. Marye zal hierna met ons mee duiken om te zien en te ervaren hoe wij onze zondagmiddag invullen met onze deelnemers.


Video calamiteit 14 juni om 12.30 uur voor vrijwilligers

Onze vrijwilliger Harry ten Wolde zal op 14 juni een dvd laten zien over een calamiteit waarbij de brandweer werd ingeschakeld. Het is geen instructie dvd maar een leerzame film om te laten zien hoe het gaat bij een melding van een duikongeval! Harry leidt deze interactieve bijeenkomst.

Wij bevelen dit van harte bij jullie aan! Je hoeft je hiervoor niet apart aan te melden. Kom gewoon en we starten om 12.30 uur in het zwembad De Koploper!


Duikvaker

Marcel en Angelique hebben Fun Diving vertegenwoordigd op de beurs Duikvaker.

Duikvaker was een groot succes en Fun Diving is goed op de kaart gezet. Onze aanwezigheid op de beurs heeft oa opgeleverd dat flyers van Fun Diving vanaf heden op de toonbank bij Lucas Divestore liggen.

Er is een Live radio interview gegeven over het IAHD open water manual in braille (zie ook het persbericht in deze Nieuwsbrief). 

De beurs heeft ook 5 nieuwe vrijwilligers opgeleverd.

Mede dank aan Heidi, die er zondag ook was voor Fun Diving, zij heeft voor mooie foto’s gezorgd.


Jostiband

Het onderwaterconcert - het grootste ter wereld-,  heeft 25 januari jl. plaatsgevonden bij TODI in Beringen met leden van het  Jostiband Orkest. Ook Fun Diving  en IAHD waren betrokken bij het project.


Dinsdagavonden zwembad De Koploper in Lelystad

Voor nieuwe deelnemers en vrijwilligers , hierbij de informatie over het zwemmen op dinsdagavonden:

Fun Diving biedt aan vrijwilligers om  in de periode van oktober t/m mei ( 2019-2020 ) op de dinsdagavond van 20.00-21.00 uur in het zwembad De Koploper in Lelystad tegen een gereduceerd tarief van € 45,- op alle dinsdagen te komen zwemmen, snorkelen, en met duikapparatuur te duiken. Mocht u hier nog gebruik van willen maken dan kan dit tot eind mei voor een gereduceerd bedrag van € 20,- Er is een schema van deze activiteiten, maar je bent volkomen vrij in je keuze wat je wilt komen doen. Er is ook een mogelijkheid om een afspraak te maken met één van onze instructeurs om een duikopleiding te volgen.     

Wil je gebruik maken van deze mogelijkheid, geef je dan op via betaling van € 20,- aan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en stuur een berichtje aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. om je aan te melden. Je krijgt dan informatie over deze activiteit.


*  Persbericht *

De IAHD Openwater opleiding wordt ook in braille uitgebracht.

Tijdens de Duikvaker beurs in Houten van 1 t/m 2 februari 2020 introduceert IAHD (International Association for Handicapped Divers) samen met stichting gehandicaptenduiksport “Fun diving” 

Het lesboek Openwater in braille.

Duiken met een beperking, duiken is voor iedereen!

Doofheid?!.....,  mijn  dove  buddy  kan onder water beter communiceren dan mijn valide buddy, wie heeft er nou een beperking?

Slechtzicht of blind? Zelfs dan is duiken de sport voor jou, voel het water rondom je heen, de waterdruk als een snoek voorbij zwemt. De sensatie van iets eerder “zien” dan je valide buddy.

Duiken is een heel toegankelijke sport voor mensen met een beperking. Een lichamelijke en/of een verstandelijke beperking, stoornissen in het autisme spectrum, PDD-NOS, Asperger) of ontwikkelingsstoornis ( ADHD, ODD,MCDD), NAH),  hoeven het duikplezier niet in de weg te staan. Integendeel zelfs! Kun je ademen, dan kun je duiken!

Het braille Open water cursus materiaal is voor als nog in twee talen beschikbaar, Nederlands en Engels.


Data in 2020

De data van de duikzondagen in 2020!

12 januari

9 februari

15 maart

19 april

3 mei

14 juni

 

28 juni (buitenduik)

 6 september (buitenduik)

 

27 september

25 oktober

22 november

13 december