Toegankelijkheid

Skip to main content

Mijn ervaring duiken in Egypte - oktober 2020

Ik heb in januari 2013 kennis gemaakt met Fun Diving om te gaan duiken in het zwembad. Ik ben altijd al leergierig geweest, en vond en vind het heel bijzonder dat je onderwater kan ademen.

Na 67x duiken in zwembad, snorkel les in het buitenwater en na 9 buitenduiken gemaakt te hebben kwam er vorige jaar de mogelijkheid om een hele week met een klein clubje met Fun Diving op reis te gaan naar Egypte. En vervolgens de hele week vanaf de boot die regelmachtig naar een andere duikbestemming ging om daar te kunnen snorkelen en duiken.

DuikrifIk was voor de reis heel maar dan ook heel zenuwachtig omdat ik alleen zonder papa en mama ging vliegen. Ik was nog nooit met een groep mee op reis geweest. Het was voor mij ook de eerste keer om een paspoort te regelen, want anders kon ik Egypte niet inkomen. Het was heel spannend vooraf maar vanaf dat ik met een clubje van 4 personen bij Schiphol in het vliegtuig zat, dacht ik: "Ik ben van de grond en over een paar uur ga ik de diepte in".

En dat ben ik geweest. Met Angelique en Tom heb ik de 10 meter onderwater gehaald. Ik had er geen erg in hoe diep ik zat. Het leek net een aquarium waar ik ingedoken was. Het leek wel een plaatje zo mooi. Ik heb soms amper gezwommen want dat vergat ik. Ik vond het zonde om door het mooie plaatje heen te zwemmen en ben veel voortgetrokken. Ik was totaal verbijsterd wat ik allemaal gezien heb onderwater, zo helder.

ZonsondergangOok zelfs toen het donker was buiten in avond heb ik veel gezien. Met Ria en Mohammed heb ik gesnorkeld. Dat was ook super mooi tussen wel 200 dolfijnen of zelfs nog meer. Ik ben zoal in Sataya reef en Claudia reef wezen snorkelen en duiken. De luchttemperatuur was 34 graden en het water was ongeveer 30 graden. Een weekje geen kramp hebben omdat het water zo lekker warm was, is wel eens fijn. Mohamed ging ook met mij het water in een leuke Egyptische instructeur en hij vond het ook super interessant om te zien hoe ik dook met de fles op mijn buik en het volgelaatmasker. Dat had hij volgens mij nog niet eerder gezien. Wel heb ik even een traantje moeten laten, want ik wilde echt niet meer naar huis vond het wel leuk dat Mohammed ook mijn duik/snorkel gids was. Ik vond dat we een gezellige leuke duikclub hadden.

De reis er naar toe en weer terug was ook super geregeld. Er was een karretje voor mij geregeld waarmee ik van A naar B op de vliegvelden werd gebracht zodat ik niet op het vliegveld alles af moest lopen. En maar scheuren met de medewerkers van het vliegveld.

Ik wil graag iedereen bedanken die mee was met de reis en van op de boot. Mijn reisgenootjes Ria, Heidi en Jan. Mijn snorkel en duikmaatjes, dat zijn Tom & Angelique met Mohammed en mijn persoonlijke begeleidster Ria.

Dit was een heel bijzondere week met veel ervaringen. Nogmaals iedereen bedankt!

Lieve groetjes Renate Manders.

FacebookInstagramYouTube

© 2005 Fun Diving
Site ontwikkeld en structuur onderhoud door maindes
Data onderhoud door Fun Diving